rEvo UKK

rEvo Simplified VS Esson Baari/Hevosmiesten tietotoimisto

Valmistettu vuodesta 2007.  CE hyväksyntä 2009, nykyinen malli rEvo III.
Kolmea kokoa: Standard, Mini, Micro. Kahta eri materiaalia ruostumaton teräs ja titaani. Alla linkki koko- ja painotaulukkoon.Keuhkot 5.5L , 6.5L ja 7L Titaani tai teräs kuoren suojassa. Ei määriteltyä huoltoväliä. Rikkoutumiset hyvin harvinaisia. Huoltoväli tehtaalla tai valtuutetussa huolto centerissä, 4 vuotta. Kustannus noin 150€, sisäpuolella oleva happi letku vaihdetaan. Loput normaalit huoltotoimet käyttäjien tehtävissä.
hCCR eli Hybridi, laitetta pystyy hyvin helposti käyttämään elektronisena eCCR tai mCCR laitteena mutta yleisin tapa on sukeltaa Hybridinä niin että elektroniikka on ikäänkuin turvaverkkona taustalla ja sukeltaja on itse vastuussa osapaineen seuraamisesta. Tällöin sukeltaja on enemmän valveilla eikä vain alistu koneen/solenoidin kyyditettäväksi. Nosteenhallinta on myös parempi koska sukeltaja on proaktiivisempi eikä jälkijättöinen kuten pelkän solenoidin kanssa. Mikäli sukeltaja jostain syystä unohtaa osapaineen seuraamisen elektroniikka puuttuu kuitenkin peliin pitäen osapaineen hengitettävänä. Jatkuvan virtauksen venttiilin (Constant Mass Flow) ansiosta hapen lisäämistä ei edes tarvitse kovin usein tehdä. Välipaine venttiilille vaihtelee eri versioiden välillä 9-12bar jolloin venttiilin läpi ei enää virtaa happea 80m-110m jälkeen mutta laitteella voi aivan hyvin sukeltaa myös syvempiä. Normaalisti syviä sukelluksia tehdessä on bail out happi mukana joka voidaan liittää koneeseen niin että siitä saadaan happea syvemmällä. Toinen parempi tapa on tehdä muutaman minuutin välein diluent huuhtelu bail out pullosta jolloin laskenut osapaine saadaan taas turvallisesti nousemaan vain ja ainoastaan tasolle joka bail out kaasussa on jolloin hyperoksian riskiä ei ole. Samalla mahdollinen hiilidioksidi luupista poistuu ja käytössä on uusi puhdas kaasu.Kolmas vaihtoehto on tulpata CMF venttiili ja ottaa teräslevy pois hapen paineenalentimesta muuttaen kone puhtaaksi eCCR laitteeksi. Operaatio kestää alle 5 minuuttia ja on käyttäjän tehtävissä.
Revodream versioita on ollut useita. Ensimmäinen nimeltään rEvodream ja siitä järjestyksessä, Next Generation, P ja P5. P = Piezo(kytkin), aiemmat olivat elohopeakytkimellä toimivia ilman minkäänlaista ulkoista painiketta. P5 on uusin ja sisältä löytyy kahden nappipariston sijaan 3,6v litium paristo jonka kesto ikä on noin 4 vuotta. Mikään versioista ei sisällä märkäkytkimiä jolloin laitteen saa sammumaan vain osapaineen laskiessa alle 0.5. Yksi revodream pystyy lukemaan kaksi happianturia ja osapaine esitetään revodreamin näytöllä sekä HUD:ssa. Yksi revodream ja yksi HUD on aina yksi yksikkö jolloin kahdella revodreamilla ja HUD:lla päästään lukemaan jo 4 celliä kuten mCCR versiossa on tapana.
CANBus: rEvon elektroniikkojen keskusteluyhteyksiä hoitaa CANBus väylä joka on todettu erittäin luotettavaksi esimerkiksi autoteollisuudessa.Petrel kontrolleri: Yleisin kontrolleri joka on käytännössä kuitenkin vain käyttöliittymä ja näyttö laitteen muille ellektroniikoille.N.E.R.D. Near Eye Remote Display Kontrolleri: Vaihtoehtoinen kontrolleri Petrel tietokoneen tilalle.N.E.R.D. HUD + Petrel kontrolleri: Nyt mahdollisuus myös yhdistelmään jossa NERD toimittaa HUD:in virkaa näyttäen myös dekot (kaksi celliä) ja Petrel kontrolleri 3 celliä.
rMs : rEvo Monitoring System: 16 erittäin tarkkaa ja nopeaa lämpötila-anturia seuraa 8:ssa eri pisteessä scrubberin lämpötilaa, eroja ja muutoksen nopeutta. Kontrollerin kautta järjestelmälle annetaan vielä sukeltajan biometristä tietoa jolloin saadaan erittäin tarkka tilanneseuranta scrubbereista. Scrubberi on ns. Dual scrubberi eli kaksi scrubberia sarjassa jolloin toinen ikäänkuin toimii varalla ja ensimmäinen on käytössä. Yhdellä scrubberilla saa normaalisti paloaikaa 3-6h toisen jäädessä vielä varalle. Työkuorma ja lämpötila vaikuttaa hyötysuhteeseen merkittävästi.

MAV eli Manual Addition Valve: Kaasujen lisäysnapit sukeltajan oikean rintakehän päällä josta voidaan Happea ja Diluenttia syöttää koneeseen kummallakin kädellä. Mahdollisuus liittää myös yksi Off Board kaasu LP letkun avulla.

Mares vs Apeks: Aiemmin ykkösvaiheet olivat Apeksin valmistamat mutta nykyiset Mareksen valmistamat ovat testatusti paremmat. Apeksin välipaineen alkaessa vaihdella jo 12bar tasolla nykyiset Mares regulaattorit hapen puolella voidaan säätää jopa 15bar tasolle ilman paineen vaihtelua.Diluentin puolella Apeksin regulaattorin tunnettu ylikompensoiva ominaisuus syvällä saattoi johtaa ADV:n eli Automatic Diluent Valven vapaavirtaukseen. Mareksen regulaattorit eivät ylikompensoi samoin vaikka kuivakalvo on paikallaan.Laitteet käydään 120 kohdan testiohjelmalla läpi ennen asiakkaalle lähettämistä.

Cellit: 2013: 25% of the divers reported 2 or more sensors (less than 1 year old!) failing on them in 2013 (RBW poll).rEvossa on normaalisti 5 celliä jaettuna kahden tai kolmen elektroniikan kesken niin että elektroniikat eivät jaa keskenään edes cellejä. Tällöin voidaan oikeasti puhua toisista riippumattomista elektroniikoista. Kaikissa lisäksi omat paristonsa. Samaa valmistuerää olevien cellien on todettu vikaantuvan samankaltaisesti jolloin viallisen havaitseminen on hankalampaa. Miljoonan sukelluksen simulaatiossa viidellä cellillä sukeltaja käyttää vuosittain vähemmän cellejä kuin kerran vuoteen kaikki vaihtava koska on suuri todennäköisyys sille että joku celleistä vikaantuu ennen vuoden määräaikaa. Viidellä cellillä yhden vikaantuminen ei ole vielä mikään ongelma eikä ”varaosa” celliä ole välttämätöntä pitää edes ikääntymässä mukana.

Kaapeleita laitteessa näyttää olevan paljon mutta niiden pointti on se että ne eivät ole missään valetussa klimpissä vaan mikäli yksi vikaantuu sen voi irroittaa ja lähettää huoltoon ja vielä jää jäljelle kaksi irrallista elektroniikkaa ja 4-5 celliä.

Flodaaminen: Konetta on erittäin hankala saada täyttymään vedellä muualta kuin sukeltajan suukappaleen kautta. Kone on suuniteltu niin että laitteessa on erittäin vähän O-renkaita jotka ovat hyvin tyypillisiä vuotopaikkoja. Ns. Negatiivitestin rEvo pitää tyypillisesti useita päiviä vs joidenkin koneiden muutamien minuuttien sijaan. Mikäli kone sattuisi ottamaan vettä sisälle sen voi aivan hyvin uloshengityskeuhkosta tyhjentää. Mikäli vesi on jo mennyt sisäänhengityspuolelle on se kulkenut jo scrubbereiden ja happisensoreiden kautta jolloin ei ole enää edes järkeä luottaa niiden toimintaan vaan avoimenkierron BO on järkevämpi ratkaisu ongelmaan.

Englannin kielisiä oppaita ja asiaa ladattavana: