rEvo FIN

rEvo hCCR
Intohimo sukeltamiseen ja tekniikkaan johti rEvon kehittämiseen. Avoimenkierron sukeltamisen rajoitteiden takia tuli tarve erilaiselle ja uudelle sukelluslaitteelle. Koska markkinoilta ei sopivaa ja kiinnostavaa laitetta löytynyt Paul Raymaykers aloitti kehittelemään omaa laitetta. Vaati paljon tutkimustyötä ja testausta kunnes ensimmäiset betaversiot olivat valmiina. Vuonna 2007 ensimmäinen kaupallinen versio julkaistiin nimellä ”Revolution”. Pian lempinimi rEvo vakiintui kuitenkin käyttöön.
Muutaman vuoden tutkimus ja testaus johti nykyiseen rEvo III malliin ja CE hyväksyntä laitteille saatiin vuonna 2009. rEvo jatkaa kuitenkin aktiivisesti laitteen kehittämistä jotta se vastaa entistäkin paremmin sukeltajien tarpeisiin. Esimerkkinä tästä revodream P5, CanBus ja rMS. Uusimmassa versiossa on myös tulevaisuuden anturitekniikalle jo valmiiksi ylimääräinen kaapeli jolloin uuden ominaisuuden käyttöönotto hoituu softapäivityksellä.

MIKSI rEvo ?
Maailmassa on lukuisia laitevalmistajia ja kaikki sanovat että heidän laitteensa on paras markkinoilla. Näin varmaan oletitkin, eikö totta?
Laitevalmistajien ongelmana on se että kun laite on suunniteltu ja valmistettu se täytyy myös testata. Testaaminen on kallista ja valmistaja joutuu testaamaan laitetta aluksi itse laitteella sukeltamalla. On myös mahdollista käyttää hengitystä simuloivaa laitteistoa hiilidioksidin tuottoineen. Nämä laitteet voidaan myös paineistaa simuloimaan sukellussyvyyttä. Laitteiden ongelma on se että ne on erittäin kalliita hankkia ja käyttää – lähes mahdottomia hankintoja suurimmalle osalle valmistajista. Ilman näitä testilaitteita ainoaksi vaihtoehdoksi jää laitteen testaaminen sukeltamalla. Kun laitevalmistaja on tyytyväinen omiin testisukelluksiin, valmistetaan pieni erä niin sanottuja betatestilaitteita joista kerätään lisää käyttäjäpalautetta. Laitteiden ostajat ovat tietoisia siitä että heillä on testilaite käytössä ja se ei vielä välttämättä toimi halutulla tavalla.
rEvo rebreathers hankki oman testilaitteiston joka tunnetaan nimellä ANSTI laitteisto. Näitä laitteita on hyvin vähän maailmalla käytössä. Oman laitteiston hyöty on siinä että testaaminen pystytään tekemään kontrolloidussa ympäristössä ja data saadaan digitaalisessa muodossa tarkasteltavaksi. Sukeltajat eivät tällöin joudu koekaniineiksi liian varhaisessa vaiheessa. rEvo ei pelkästään testaa laitteita vaan myös scrubberimateriaalin jotta suositukset perustuvat faktoihin ja parhaaseen markkinoilla olevan laadun käyttöön. Testejä suoritetaan kaikissa olosuhteissa ja mitään ei jätetä sattuman varaan. Ennen kuin yksikään rEvo lähtee tehtaalta, se käy läpi 120 kohdan testiohjelman.
rEvo näyttää kovin erilaiselta verrattuna muihin markkinoilla oleviin laitteisiin ja se johtuu siitä että laitteessa on kaksi scrubberia yhden sijaan. Kahden scrubberin hyödyistä voit lukea lisää (englanniksi) täältä: How to use dual scrubber
rEvon omistaja ja kehittäjä Paul Raymaekers ei pelkästään valmista laitteita mutta myös sukeltaa niillä erittäin aktiivisesti. Toisin kuin monet muut valmistajat, Paul on valmis laittamaan itsensä likoon mitä tulee ennätysten rikkomiseen eikä vain oleta että muut niitä ennätyssukelluksia suorittavat. Hänellä on vakaa luottamus omaan suunnittelemaansa ja valmistamaansa laitteeseen. Vuonna 2009 hän sukelsi standardi hCCR laitteella 212m syvyyteen.
Paul ei ole vain valmistaja joka myy laitteita vaan häneen voit olla aina yhteydessä jos sinulla on kysymyksiä laitteesta. Vastauksen saat aina. Tälläkin on suuri merkitys sukeltajille jotka luottavat henkensä rEvon käsiin.

Cellit
Täydellisessä maailmassa tarvitsisimme vain yhden cellin…
Mutta todellisuudessa emme kuitenkaan voi luottaa yhden cellin antamaan informaatioon vaan tarvitsemme useamman joita verrata keskenään. Kaksi celliä ei myöskään ole hyvä sillä jos ne ovat eri mieltä, kumpi on oikeassa ja kumpi väärässä?
Suurin osa valmistajista on päättänyt että kolme celliä on oikea määrä jotta ns. ”voting logic” toimii. Eli jos kaksi celliä on samaa mieltä ja yksi erimieltä, äänestetään yksinäinen pois. Tämä toimii hyvin kunnes kaksi celliä on väärässä ja kolmas yksinäinen onkin oikeassa. Tutkimus on osoittanut että samasta valmistuserästä ja samalla käyttöhistorialla olevilla celleillä on suurempi todennäköisyys myös vikaantua samaan aikaan. Eli, syntyy tilanne jossa kaksi vikaantuvaa äänestää yhden toimivan pois.
rEvoon voi asentaa jopa viisi celliä. Tällä voidaan varmistaa että käyttäjällä on riittävästi tietoa käytettävissä arvioidakseen, minkä cellien lukemat ovat oikeat eikä hänen tarvitse pelkästään luottaa siihen että tietokoneen ohjaama ”autopilot” vie kotiin. Voit lukea celleistä (englanniksi) lisää täältä:
Understanding_oxygen_sensors